Gå i Pride Parade 2017!

Stockholm Pride Parade är Skandinaviens största prideparad och är ett evenemang som inte får missas!

Paraden går av stapeln lördagen den 5 augusti 2017 kl. 13:00.

Paraden tågar genom centrala Stockholm och är festivalveckans största evenemang. En glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek och frihet och en demonstration för allas rätt att älska den de vill.

Varje år samlas närmare en halv miljon människor för att se paraden. Paradtåget består i sin tur av 45 000 deltagare fördelat på runt 200 ekipage (fordon eller grupper). Paraden genomförs under demonstrationsrätten och alla som vill får delta eller se på.

Paraden slutar vid Pride Park på Östermalms IP. Tänk på att du inte kan ta med dig banderoller och liknande in i Pride Park.

 

Trafikinformation

Med anledning av Stockholm Pride Parade påverkas framkomligheten i City den 5 augusti, se detaljerad trafikinformation som kommer publiceras här närmare paraddagen.

Det absolut roligaste är att delta i paraden. Hur gör man då?

Privatpersoner behöver inte anmäla sitt deltagande. För kommersiella ekipage, fordon, föreningar och grupper var sista anmälningsdag den 22 juli.

Delta som privatperson

Hjärtligt välkommen!

Du som vill gå i paraden som deltagare behöver inte anmäla dig. Det är bara att hitta en bra plats någonstans längst med paraden och delta där du hittar en lucka.

Delta i grupp eller som förening

Anmälan för föreningar och grupper som vill delta i paraden är obligatorisk.

Gör en uppskattning av hur många deltagare ni blir och fyll i intresseanmälan. På så vis kan vi planera startområdet och turordningen.

Ideella föreningar, myndigheter, skolor och andra icke vinstdrivande organisationer behöver ej erlägga den kommersiella avgiften.

Kommersiella ekipage

Företag som vill delta och exponera sina varumärken (namn, logotype eller produkter) räknas som kommersiella ekipage och behöver betala en avgift för att få delta (ingår i partnerpaketen Gold och Silver).

Pride Partners och Pride Supporters placeras i första halvan av paraden. Övriga kommersiella ekipage placeras i sista halvan av paraden.

Deltagaravgift för kommersiella ekipage är i år 75 000 kr. Moms tillkommer inte. Se Stockholm Prides faktureringsrutiner (öppnas i nytt fönster).

Fordonsavgift

Fordonsavgiften är  1 000 kr om anmälan görs före den 19 juli kl. 24:00.
Görs anmälan mellan den 20 juli — 22 juli är fordonsavgiften 2 000 kr.

Avgiften skickas via faktura och ska betalas omgående.

Nyheter från Pride Parade

Årets paradutropare

PRIDE PARADE. Årets paradutropare är: Robert Fux, Tasso Stafilidis, Rickard Söderberg och Josefin Johansson.

läs mer
DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska