Prideparaden är en av Stockholm Prides höjdpunkter för många festivalbesökare och ett av sommarens mest uppskattade inslag på Stockholms gator. Sedan Europride 1998 har stolta festivalbesökare med vänner deltagit i det som nu är Skandinaviens största kärleksmanifestation. Till årets parad är inte mindre än 191 ekipage anmälda vilket är nära förra årets rekordnivå.

Paradutropare hör prideparaden till och det kommer naturligtvis även finnas längs paradvägen för att underhålla publiken och presentera de ekipage som passerar. Uppdraget som utropare är ett hedersuppdrag och Stockholm Pride är stolta att presentera både gamla och nya namn i sammanhanget.

Elinor Svensson, programledare och komiker, debuterar i år som paradutropare. Med sig vid Tegelbacken har hon energiknippet och komikerkollegan Josefin Johansson som redan hunnit bli varm i paraduroparkläderna.

Josefin Nilsson. Foto: Press

Elinor Svensson. Foto: Press

Josefin Johansson. Foto: Theresia Köhlin

Josefin Johansson Foto: Theresia Köhlin

Två riktiga veteraner i sammanhanget är Tasso Stafilidis och Robert Fux. De står för nionde året i rad på Stureplan för att med humor, ironi och gedigen hbtq-kunskap presentera och kommentera paradens deltagande ekipage.

Tasso Stafilidis. Foto: Orlando G Boström.

Robert Fux. Foto: Pressbild

Med ett startfält paradutropare som det här, är allt med andra ord upplagt för att årets parad ska bli en ännu roligare och mer underhållande upplevelse!

Paradvägen 2016. Grafik: Stockholm Pride

Läs mer om paraden och deltagande ekipage på Stockholm Pride Parade.