Hoppa över navigering

I.Queer

Queert koncept i hjärtat av SOFO

Text och Foto: Maria A

Det är inte bara Pride i Pride House och Pride Park - det finns även ett antal olika aktiviteter på olika platser i stan. Dessa kallas gemensamt för "Pride på Stan". En av dessa priderelaterade händelserna på stan är utställningen I.Queer.

Utställningen arrangeras av galleriet för unga konstnärer, Art Concept Store, på Åsögatan 148.

- Man hittar konstnärer som vill ställa ut genom sina kontaktnätverk. Någon känner någon som har gått skola tillsammans och så vidare, säger en av utställarna.

Bland konstnärerna som deltar i utställningen återfinner vi bland annat Cecilia Bivald, som gjort verken "Vagina boxers", "Victory" och "Master & Dog", alla som screentryck. Hon inspirerars av sin syn på vardagen:

- Jag hämtar inspiration från vardagens filosofi och ironi.

Vi ser Pia Johansson Goldman och Hanna Gustavsson och deras tryckta t-shirt med motiv föreställande Annika Östberg och framställd genom screentryck. Eka Papinashvili visar också upp sina surrealistiska fotografier tillsammans med en videoinstallation. Eka berättar också att "min största inspiration är jag själv, och därför vill jag tacka mig själv".

- Jag känner att jag skapar en ny era i expressionistisk fotokonst.

 Sofia Lindh visar upp delar ur seriefanzinet "Bajs & Bacon". Bland annat en seriestrip om hur konstnärer faller ner i ett djupt hål, där det längst ner på botten är en fest i självömkan, kallad "Ångestbotten". Hon ställer även ut seriestripparna "Kungens Kuk", "Sofias dröm" och "Pontus dröm" samt en namnlös serie om utseendefixering, där ens frisyr jämförs med ens rumpa.

Art Concept store har öppet sista torsdagen vare månad till 21:00

Läs också om

Sponsorer
[Host City]
Stockholm Stad
[Gold Partner]
Postkodlotteriet
[Silver Partner]
Bahnhof
Clarion Hotel
RFSL
QX
[Bronze Partner]
7Eleven
Frans August
HS
Live Media Group
Nobina
Sensus
EPiTrace logger