Hoppa över navigering

Kungsträdgården älskar Pride

Sam Carlquist var mycket nöjd över sammarbetet med Stockholm Pride. Här syns han tillsammans med Lisa från transföreningen FPES.

2009-07-27 | Pride Garden

"Pride har kommit till folket"

Text: David R, foto: Oda H

Under strålande sol invigdes Pride Garden i Kungsträdgården på måndagsförmiddagen.

Utställartälten, musiken och invigningstalet lockade både Prideveteraner, turister och allehanda nyfikna människor.

Ett lyckat sammarbete

Sammarbetet mellan Kungsträdgården och Stockholm Pride har varit under diskussion flera gånger förut, men det var först i år som projektet realiserades. Sam Carlquist, programchef för Kungsträdgåden log stolt:

Äntligen! Vi är jätteglada över samarbetet med Stockholm Pride. Det är en möjlighet för alla de nyfikna människor som av någon anledning inte är redo att besöka Prideparken att få känna på den fantastiska stämmning som finns där. I stället för att folket ska behöva komma till Pride, så har Pride kommit till folket. Jag tror att det kommer att vara till stor hjälp för många människor.

Nöjda besökare

Besökarna Katrin och Marita satt på en parkpänk och lyssnade till invigningstalet av  Nadja Karlsson, ordförande för transföreningen FPES.

 Det var verkligen fint, och väldigt underhållande. Pride Garden är en lysande idé, den hjälper till att synliggöra Pridefestivalen ännu mer, sa Marita.

 Resten av veckan ska vi se alla de intressanta föreläsningar som finns på Pride House. Sen ska vi såklart sitta i Parken och bara vara, sa Katrin. 

Läs också om

Sponsorer
Sponsor
Partner
Leverantör
Med hjälp av
Stockholm Stad
EPiTrace logger