Hoppa över navigering

Levande musik i paraden
2009-08-01 | Pride Parad

Levande orkester i paraden

text: Laura W, foto Oda H

- Förra året hamnade vi jättenära en lastbil, då blev vi lite överröstade. Men nu hoppas vi på en bättre placering i tåget,  berättar Susanna från Sommarorkestern.

Strax innan startskottet ska gå för paraden övas det danssteg och stäms instrument för full rulle under ett träd i Humlegården. Det är Sommarorkestern som laddar för en musikpromenad genom stan i kärlekens tecken. Sommarorkestern utgörs av de medlemmar i Stockholms studentorkestrar som är kvar i stan över sommaren.

Tänker spela Djungelboken-låt

- Vi har inte hunnit sätta ihop något specialnummer till paraden så vi kommer att köra låtar som alla kan spela och som känns roliga. Bland annat ska vi spela "Jag vill ju va' som du" från filmen Djungelboken. Som en ironisk kommentar på heteronormen kan man säga, säger Susanna.

Sommarorkestern bjuder på både dans och musik. Susanna är en av dansarna som gör egna koreografier till orkesterns låtar. Tillsammans är de ett alternativ till musiken från högtalaran på lastbilarna, för de paraddeltagare som föredrar akustiskt.

- Visst syns man bra när man åker på ett lastbilsflak, men när man går och spelar nere på marken får man så bra kontakt med åskådarna och de andra i paraden, säger Susanna. 

Läs också om

Sponsorer
[Host City]
Stockholm Stad
[Gold Partner]
Postkodlotteriet
[Silver Partner]
Bahnhof
Clarion Hotel
RFSL
QX
[Bronze Partner]
7Eleven
Frans August
HS
Live Media Group
Nobina
Sensus
EPiTrace logger